Milyen a jó raktár?

A raktár minden árukészlettel rendelkező vállalkozás számára fontos, hiszen a jó üzlet egyik feltétele a kedvező nagykereskedelmi ár, a nagy tételben megvásárolt készletet viszont tárolni kell.

Raktározás árak

A mai költségek és közterhek mellett a multikon kívül nem igazán éri meg a cégeknek, hogy önmaguk tartsanak fent egy költséges raktárbázist, hiszen a raktározási költségek igen magasak. Gondoskodni kell a folyamatos őrzésről, az infrastruktúra üzemeltetéséről, a logisztika, raktárkezelés és a komissiózás munkaerőt igénylő működtetéséről, a fűtés, hűtés, világítás, stb. költségeiről nem is beszélve. Tehát marad a raktárbérlés.

Raktárbérlés

A jó raktárnak többféle szempont szerint is meg kell felelnie a megrendelő igényeinek: Legyen könnyen tisztán tartható, világos és tágas, jól szellőző. Biztosítva legyen a megfelelő hely a beszállítás és kiszállítás részére, valamint legyen hely a komissiózásra, a beszállított áruk átvételére és a kiszállítandó áru kiadására. A megfelelő méretű hely fontos, hogy elkerüljük az esetleges torlódásokat, amikor egymást akadályozzák a szállítók és rakodók a munkavégzésben.

Raktár képek

Egy raktár akkor jó, ha minden típusú szállító járművel könnyen meg lehet közelíteni, tehát egy utánfutós járműről ugyanolyan könnyen be lehet pakolni, mint egy kamionról, vagy akár vasúti kocsiról is.

Raktár belső

A raktárban többféle raktározási lehetőséget kell biztosítani, szükséges a megfelelő tárolási hely, ha targoncával hozzák be és raklapokon tárolják az árut, és szükséges a polcos tárolási lehetőség is, ha az ügyfél azt igényli.

Az ideális raktárban külön igény esetén ömlesztett áruk tárolására is van lehetőség, ezt természetesen meghatározza az ömlesztett áru típusa, tartalma, csomagolása, stb.

Raktár méretezés

Ha valaki raktározási lehetőséget keres, akkor jól választ ha a kiszemelt raktárban könnyedén át lehet méretezni a tároló helyet, hogy ha esetleg bővíteni kell a méretét, ne okozzon gondot. Emellett nem elhanyagolható tényező, ha a raktár kiszolgáló személyzete is elérhető, és segítséget tud nyújtani a raktározási feladatokban, a komissiózásban, dobozolásban, csomagolásban, és rakodásban.

Raktár beszállítás kiszállítás, komissió

A jó raktárhoz komoly szállítási teljesítménynek kell társulnia, hiszen a költségek akkor a legkedvezőbbek, ha a raktár a saját szállítóit bocsájtja ügyfelei rendelkezésére, és segít nekik, hogy mindig a megfelelő méretű járművet tudják igénybe venni a szállítási feladatokhoz. És végül, de nem utolsó sorban a csomagolásnak is helyet kell biztosítani, hiszen a raktárban lévő árukat sokszor fóliázni, dobozolni, pántolni és egyéb módon csomagolni kell, mielőtt kiszállítják.

Az Euroline Kft. raktárhelységei maradéktalanul megfelelnek a fenti követelményeknek. Ha kiadó raktárt keres, vagy Ön is helyet szeretne bérelni a raktárban áruja számára, keressen fel bennünket, és kérjen árajánlatot.